Ga naar de inhoud

Social media als zoekmachine: waarom?

Geschreven door Pim van der Heide - 15 nov 2023

Signa Agency

Pim van der Heide

Contentspecialist

Kom in contact

Wij vroegen 10+ marketeers naar hun mening.

Dit zijn de 4 redenen waarom we zoeken via social media:

👉🏻 Real-time updates

Of je nu op zoek bent naar het laatste nieuws, de nieuwste trends of de gekste growth hacks: social media biedt real-time updates.

Gebruikers delen voortdurend nieuwe informatie en het is veel gemakkelijker om op de hoogte te blijven via social media dan via traditionele zoekmachines.

👉🏻 Menselijke ervaring

Social media is persoonlijker dan traditionele zoekmachines, omdat het wordt beheerd door echte mensen.

71% van de consumenten geeft aan dat ze merken die persoonlijk communiceren met hen op social media, meer vertrouwen. (Bron: Sprout Social).

Contentcreators zetten allerlei contentmiddelen in om via ludieke manieren jouw vragen te beantwoorden. Denk aan de immens populaire korte video’s met ondertiteling.

👉🏻 De algoritmes

Socialmediakanalen leren steeds beter het gedrag van hun gebruikers kennen. Neem bijvoorbeeld TikTok. Dat algoritme kent als geen ander de voorkeuren en wensen van de gebruiker en toont de meest relevante video’s bovenaan.

👉🏻 Visuele zoekresultaten

Social media staan bekend om hun visuele content. Dit betekent dat je niet alleen tekstuele resultaten krijgt, maar ook afbeeldingen en video’s die beter laten zien wat je zoekt. Carrousels incoming!

Door te begrijpen waarom steeds meer mensen social media gebruiken als zoekmachine, kun je jouw online marketingstrategie optimaliseren en je doelgroep beter bereiken.

Zo trek je de aandacht, bouw je volgers op en werk je aan autoriteit binnen jouw doelgroep. Alles wat nodig is om jouw merk te connecten met jouw doelgroep.

Blijf leren, experimenteren en innoveren om het meeste uit jouw online strategie te halen.

Meer inspiratie nodig?

online marketing

15 nov 2023

Zou online marketing wel werken voor mijn branche?

online groei

15 nov 2023

Online opvallen en groeien met jouw bedrijf (dat kan jij ook)

De keuze is nu aan jou

Kennismaken