Ga naar de inhoud

Zo creëerden wij het merk R4C

Geshreven door Mikula Ristic op dinsdag maart 7 2023

merk r4c

Mikula Ristic

Master of magic

Neem contact op

Nog geen merk, maar wel een idee.

Eind vorig jaar kwamen twee ambitieuze ondernemers bij ons op de deur kloppen. Zij hadden een gaaf concept bedacht dat de kijk op saaie en stoffige teamtrainingen volledig zou gaan veranderen. Alleen er was nog geen naam, geen strategie, geen positionering en geen branding. Dus hoe zet je zo’n gaaf idee nou weg? 

Laat dat maar aan ons over. Wij werken door vanuit een strategische invalshoek creatief te verrassen. En dat doen wij altijd in de volgende 3 fases: begrijpen, bedenken en waarmaken. Dus zo ging het ook met de uitwerken van dit gave merk. 

Een voorzet die vraagt om een omhaal.

Als creative agency kunnen wij het niet laten om gelijk vol op dit concept te duiken. Dit is fase 1: begrijpen, dus we pakken de sticknotes erbij en begonnen gelijk te analyseren en te formuleren. Dit concept gaat een sterk bedrijf worden met een merk voor de winst.

Na de brainstormsessie met de oprichters, is het tijd om onszelf nog eens goed uit te dagen. Een complete marktanalyse helpt ons nog beter om een goed beeld te krijgen van de kansen en uitdagingen die er spelen. Wie is de doelgroep? Wie zijn de concurrenten? Op welke vlakken moet je scoren (hehe)? En hoe ga je een unieke positie in de markt pakken?

Brainstormen in een voetbalstadion.

Nu we in fase 2: bedenken zijn aangekomen, is het tijd om de comfortzone te verlaten en extra inspiratie op te doen. Op naar de Galgenwaard! We gaan een middagje brainstormen in het stadion van FC Utrecht. Zo kunnen we optimaal gaan fantaseren en ideeën genereren. We gaan een merk wegzetten dat andere bedrijven letterlijk en figuurlijk naar de kleedkamer te sleuren. Dus wat is nou een betere plek om de hersens te kraken dan een voetbalstadion?

Na 4 spellen: de brainstormrun, crazy 8, de disney-methode en een fotosessie hebben wij genoeg input om door te vlammen. Intern bedenken wij nog nieuwe ideeën, die wij presenteren aan de ondernemers. Tijdens dit iteratieve proces rocken wij steeds een stap verder en

De bal ligt nu bij ons!

In stap 3: waarmaken, kunnen wij als creative agency echt helemaal losgaan op de branding van dit te gekke idee. Het is tijd om te creëren en implementeren. Dus beginnen we met het designen en werken steeds verder toe naar het definitieve voorstel voor de naam, het logo en de kleuren.

Dan is het tijd om het complete merkverhaal op papier te zetten. Van missie, visie en kernwaarden tot aan de uitwerking van het merkarchetype en het bedrijfsverhaal. En hier stoppen we niet, we gaan er een compleet brandbook van maken met alle regels die horen bij de branding. Dit wordt de nieuwe heilige graal.

Twee enthousiaste ondernemers ontvangen van ons het nieuwe brandbook op het voetbalveld van de vereniging waar deze lokale helden zelf lid zijn. En als we daar dan toch zijn, doen we gelijk een fotoshoot!

Ben je benieuwd naar dit gave merk?

Check dan de case die wij schreven over dit project. Hier zie je onder andere beeldmateriaal van het merk, de kleuren en het logo. Klik hier!

Meer inspiratie nodig?

7 februari 2023

In één maand van 2.200 naar 2.800 LinkedIn-volgers

Horecava

9 mei 2022

Als agency zonder stand opvallen bij de Horecava

Ikigai

8 mei 2022

Hoe Ikigai de basis vormde voor onze creative agency

De keuze is nu aan jou

Ik wil kennismaken