Ga naar de inhoud

Als agency zonder stand opvallen bij de Horecava

Geshreven door Mikula Ristic op maandag mei 9 2022

Mikula Ristic

Master of magic

Neem contact op

Als creative agency proberen wij altijd het maximale te halen uit onze eigen creativiteit. En dan verzin je soms de gekste dingen. Zo besloten wij eind vorig jaar dat we een aantal dagen naar de Horecava moesten gaan in januari. Waarom we dit deden, hoe we dit deden en wat wij hier aan hebben gehad? Dat lees je hier!

Een merkenwalhalla vol inspiratie

Let’s start with the why. Allereerst natuurlijk om veel inspiratie op te doen voor het komende jaar. De Horecava is namelijk wel echt een show-off voor grote merken, disruptors en kleine verrassingen.

Zo hebben Disaronno en Kraft Heinz weer flink uitgepakt met hun stands. Ook leerden wij Don Papa kennen en maakten wij met een VR-bril onze eigen cocktails.

Ten tweede is het een prachtig event waar jij als merk ook indruk kan maken. En dat is als creative agency zonder stand zeker niet eenvoudig. Challenge accepted. Maar dat zijn wij als creative agency natuurlijk ook aan onze ‘stand’ verplicht. 

Een campagne waarin je zowel offline als digitaal opvalt

Hoe doe je dat dan zonder stand? Een vraag die niet langer dan 10 seconden in onze hoofden rond tolde. En zo trapten wij het gaspedaal in richting Amsterdam in onze felrode nieuwe S!GNA-truien. 

Rondlopen, proeven en netwerken. Gecombineerd met het uitdelen van whitepapers die wij speciaal voor de Horecava maakten: “Blijven verrassen in de foodservice-industrie”. Een merkonderzoek naar de drankbranche, waarin merkarchetypes gebruikt worden door drankmerken om zich binnen de markt te profileren en te onderscheiden. 

Zo kunnen wij op onze manier ook weer inspireren. En laten zien aan bedrijven zonder merkpositionering, hoe je dit kunt aanpakken. Op de achterkant uiteraard een QR-code naar contactgegevens voor meer info. En vervolgens heel social media volgooien met foto’s, video’s en de digitale versie van ons onderzoek. 

En zo werden wij die gasten in die rode truien

Althans, dat kregen wij erg vaak te horen op social media. Tijdens het event hebben wij veel mensen gesproken en leren kennen. Maar dat valt in het niet met alle gesprekken die op LinkedIn en Instagram zijn ontstaan. Juist omdat je fysiek opvallend aanwezig bent, wordt je op de socials makkelijk herkend. The big win toch?

Naast nieuwe contacten, zit ons kladblok ook weer vol inspiratie. Klaar om weer mooie stunts uit te halen en hard te rocken in 2023! De meest opvallende stand? Birra Moretti was met hun Italiaanse piazza volgens ons echt de winnaar van de Horecava.

Meer inspiratie nodig?

merk r4c

7 maart 2023

Zo creëerden wij het merk R4C

7 februari 2023

In één maand van 2.200 naar 2.800 LinkedIn-volgers

Ikigai

8 mei 2022

Hoe Ikigai de basis vormde voor onze creative agency

De keuze is nu aan jou

Ik wil kennismaken