Ga naar de inhoud

Hoe Crazy 8 ons hielp met een creatieve merklancering

Geshreven door Pim van der Heide op vrijdag mei 6 2022

Crazy 8

Pim van der Heide

Chief creativity

Neem contact op

Eind 2022 stond bij ons in het teken van rebranden. Maar hoe presenteer je een nieuw merk, zonder een knalwebsite die jouw merk een gezicht geeft? 

It’s time for a game! En daar hebben wij er een heleboel van op de schappen liggen. Spellen helpen namelijk om tot de gaafste en creatiefste oplossingen te komen.

Crazy 8 is hét spel voor nieuwe ideeën

Dus besloten wij maar om Crazy 8 te gaan spelen. Dit is een spel waarin je onder hoge tijdsdruk nieuwe ideeën moet genereren. Je hebt acht rondes van één minuut, waarin je per ronde één idee moet opschrijven op een sticknote. Het klinkt eenvoudig, maar bij ronde zeven wordt het toch echt wel pittig om iets unieks te bedenken.

Na acht rondes kun je het zweet wel van je voorhoofd vegen. Maar dan heb je met twee man wel zestien unieke ideeën. Althans, dat is altijd de bedoeling. En dan is het tijd om de ideeën aan elkaar te pitchen. Per ronde kun je motiveren wat jou tot dat ene nieuwe idee bracht. En tussendoor hoop je dat jouw tegenspeler niet het gras onder je voeten vandaag maait.

En zo kwamen wij op het idee om graffiti te gebruiken

Na pittige en zenuwslopende stemrondes was deze ingenieuze ingeving het eindresultaat. Eerst een top drie bepalen. Zo konden we praktisch kijken wat haalbaar is en wat het best past bij de branding en de momentopname. De winnaar kwam letterlijk uit de verfbus: in enorme graffitiletters ons nieuwe logo op de muur

En daar hield het zeker niet bij op: deze memorabele dag legden wij vast in een merkvideo van 45 seconden. Ondersteund door rake teksten die wij schreven voor onze socialmediakanalen. Crazy 8 blijft een van de methodes die ervoor zorgt dat wij onszelf een ware ideeënfabriek noemen. 

Meer inspiratie nodig?

merk r4c

7 maart 2023

Zo creëerden wij het merk R4C

7 februari 2023

In één maand van 2.200 naar 2.800 LinkedIn-volgers

Horecava

9 mei 2022

Als agency zonder stand opvallen bij de Horecava

De keuze is nu aan jou

Ik wil kennismaken